Als je een bedrijfseigenaar bent, heb je misschien gehoord van de term “Incasso No Cure No Pay“. Dit type incassodienst wordt steeds populairder als een manier voor bedrijven om geld terug te vorderen dat zij van klanten of cliënten tegoed hebben. In deze blogpost gaan we dieper in op wat incasso no cure no pay is en waarom het gunstig kan zijn voor je bedrijf.

Wat is incasso no cure no pay?

Incasso no cure no pay (ook bekend als “no win, no fee”) is een overeenkomst tussen een schuldeiser (het bedrijf) en een incassobureau waarin staat dat het incassobureau alleen betaling ontvangt van de debiteur als het erin slaagt de openstaande schuld te innen. Dit betekent dat alle kosten in verband met het invorderingsproces door de schuldeiser worden gedekt totdat de betaling is ontvangen.

Voordelen van het gebruik van incasso No Cure No Pay

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van incasso no cure no pay is dat het bedrijven meer gemoedsrust kan geven bij pogingen om schulden te innen. Met deze regeling, is er geen risico betrokken omdat bedrijven geen zorgen te maken over het betalen van out-of-pocket kosten als de schuld niet kan worden geïnd. Bovendien hoeven ze zich geen zorgen te maken over het vinden van een up-front vergoeding of het aangaan van een lopend contract met een derde incassant. Ook kunnen bedrijven hun tijd en middelen richten op andere aspecten van hun bedrijfsvoering terwijl ze toch onbetaalde schulden kunnen innen zonder daar zelf veel moeite voor te hoeven doen.

Nadelen van het gebruik van Incasso No Cure No Pay

Het belangrijkste nadeel van het gebruik van dit type regeling is dat het langer kan duren voor bedrijven om hun geld terug te verdienen, omdat ze moeten wachten tot na de schuld is geïnd voordat ze betaling ontvangen van de incassant. Aangezien er bovendien geen garantie is dat de debiteur ooit zal terugbetalen wat hij verschuldigd is, is er altijd een zeker risico verbonden aan deze methode om onbetaalde schulden te innen. Bovendien kunnen sommige schuldeisers het moeilijk vinden om te werken met derden die werken volgens een “no win, no fee” model in tegenstelling tot degenen die een up-front vergoeding vragen en/of een doorlopend contract vereisen.

Incasso no cure no pay kan een effectieve manier zijn voor bedrijven om uitstaande schulden te innen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over vooruitbetalingen of langlopende contracten met derde partijen. Het komt echter met een aantal risico’s en kan langer duren dan andere methoden voor schuldeisers om hun geld terug te verdienen. Uiteindelijk hangt het van de behoeften en omstandigheden van elk individueel bedrijf af of dit type regeling al dan niet het beste zal werken bij pogingen om onbetaalde schulden te innen. Voor meer informatie kun je terecht op credifin-nederland.nl.